Nieuw Lentemenu Bistro Karel 5

Terug naar overzicht

Nieuw Lentemenu Bistro Karel 5

Het is inmiddels al een paar weken lente, dus de nieuwe menukaart kon niet langer meer op zich laten wachten. Deze week is daarom ons nieuwe lentemenu ingegaan!

Start de avond met gebakken wilde gamba’s met ajo blanco, druiven en pimenton. Ajo blanco is een traditionele koude witte knoflook soep met amandel uit Andalusië. Het wordt ook wel gezien als het ‘witte zusje’ van de gazpacho.

Als hoofdgerecht een heerlijke bavette van de BBQ met sjalot, lente-ui, bospeen en foyot. Bavette is van de ‘vang’, een stuk werkvlees aan de onderkant van een koe. Door het ‘werken’ van het vlees heeft het stuk extra veel smaak. Men denkt bij werkvlees al snel dat het taai is, maar bij de bavette is niks minder waar!

Uiteraard eindigen we de avond met een dessert. Heerlijk gestoofde rabarber met vlierbloesem, shortbread en frambozenijs of kies je toch voor de ambachtelijke kazen van boerderij de Lindenhoff?

Het gehele nieuwe menu is hier te bekijken. Uiteraard betekent de lente ook dat ons terras in de mooie appel- en perenboomgaard weer staat!