Ontdek Utrecht

“Het kloppend hart van Nederland”

Beleef historisch en bruisend Utrecht! Centraal gelegen en op nog geen 20 minuten van Amsterdam, biedt Utrecht zowel de toerist als de zakelijke bezoeker alle mogelijkheden voor een aangenaam verblijf. De stad is rijk aan historie en cultuur. Een aanrader om eens een dag of weekend te verkennen.

De grachten en de gezellige middeleeuwse binnenstad zijn het décor van festivals van wereldformaat, bijzondere architectuur, trendy winkels en verrassende musea.

utrecht slideshow

 

Economisch centrum

Met de centrale ligging en goede bereikbaarheid is Utrecht ook voor het bedrijfsleven belangrijk. Science Park Utrecht met de hoog aangeschreven universiteit, bedrijven en onderzoeksinstituten en van wereldformaat, het Universitair Medisch Centrum, de Jaarbeurs met ruim 2,5 miljoen bezoekers per jaar en talrijke bedrijven en instellingen in de directe omgeving van de stad zorgen voor een enorme economische bedrijvigheid.

Utrecht bruist, niet in het minst door de 65.000 studenten, de gezellige terrassen en gastvrije restaurants. Temidden van die dynamische omgeving ligt Grand Hotel Restaurant Karel V: 20.000 m2  aan binnen- en buitenruimte vol culinaire traditie en historische gastvrijheid. Een oase van rust en inspiratie.

Ontdek Utrecht op de fiets

Utrecht vanaf de sportieve kant bekijken? Huur dan fietsen bij Grand Hotel Karel V! Ontdek het bruisende centrum van Utrecht op de fiets of neem een kijkje bij de 14 forten die Utrecht rijk is. Liefhebber van natuur? Dan raden wij u aan een fietstocht te maken langs de prachtige Utrechtse Heuvelrug.