AANKOMENDE MOMENTEN

Grand Hotel Karel V is openbaar en voor iedereen toegankelijk. Dus loop even binnen, geniet van de tuinen, drink een kopje koffie op het terras of bekijk de unieke historische vondsten, foto’s en tekeningen in de gangen. Om het extra leuk te maken, organiseren we activiteiten en evenementen, waarbij een bezoek aan Karel V nog leuker wordt. Wanneer komt u langs?

DE HISTORISCHE GEHEIMEN

VAN KAREL V

Grand Hotel Karel V heeft een roemrucht verleden: de ridders van de Duitsche Orde, Keizer Karel V die er logeerde in 1554, een residentie van koning Lodewijk Napoleon, de Middeleeuwse kelders en kluistoren, de eeuwenoude tuinen, het voormalige Militair Hospitaal en het Romeinse grafveld, de geschiedenis is overal zichtbaar. En dat allemaal op een terrein van 20.000 m2 in het historische centrum van Utrecht. Vanaf vrijdag 30 maart zal deze rijke historie extra in de schijnwerpers gezet worden. Duik in het roemruchte verleden en ontrafel de historische geheimen van dit iconische hotel.

TENTOONSTELLING HET UTRECHTS ARCHIEF

Vanaf vrijdag 30 maart geopend

In samenwerking met Het Utrechts Archief opent Grand Hotel Karel V een expositie op vrijdag 30 maart om 12.00 uur. Vanaf die datum kunnen tien (reproducties van) tekeningen van Het Utrechts Archief bewonderd worden in de kloostergang. Tekeningen van verschillende Utrechtse tekenaars die een aantal historische momenten weergeven. Denk aan de ingestorte kerk na de tornado in 1674 of de muren voor het Militair Hospitaal die beklad zijn met teksten over de Golfoorlog. De tentoonstelling is gratis toegankelijk

RONDLEIDING HISTORICUS LLEWELLYN BOGAERS

Schrijf je snel in voor de rondleidingen

Historicus en gids Llewellyn Bogaers geeft rondleidingen door het hotel waarbij menig historisch tipje van de sluier wordt opgelicht. Deuren die normaal gesproken gesloten of niet openbaar toegankelijk zijn, worden gastvrij geopend. De rondleiding kost 15 euro, met daarbij inbegrepen een stuk appelgebak en kopje koffie in Bistro Karel 5. Schrijft u zich in via het invulformulier onderaan deze pagina.

Hier inschrijven

HISTORISCH BOEKJE MET DE GEHEIMEN VAN KAREL V

Er komt een nieuw historisch boekje uit! Stuk voor stuk worden de verhalen die zich hier hebben afgespeeld verteld. Van Romeins grafveld tot militair hospitaal. Geef in het invulformulier je gegevens door en maak kans om een boekje te winnen!

Volg de historische verhalen op social media

RESERVEER EEN RONDLEIDING

DOOR HISTORICUS LLEWELLYN BOGAERS

Schrijft u zich in via het invulformulier hiernaast. De rondleiding kost 15 euro, met daarbij inbegrepen een stuk appelgebak en kopje koffie in Bistro Karel 5. U kunt zich om 10:30 melden bij Bistro Karel 5. Voor de rondleiding zijn minimaal 8 mensen en maximaal 20 mensen toegestaan. Mochten de groepen vol zitten en er meer aanvragen binnenkomen, dan zullen wij u per mail informeren over mogelijke andere rondleidingen.