AGENDA KAREL V

Grand Hotel Karel V is openbaar en voor iedereen toegankelijk. Dus loop even binnen, geniet van de tuinen, drink een kopje koffie op het terras of bekijk de unieke historische vondsten, foto’s en tekeningen in de gangen. Om het extra leuk te maken, organiseren we activiteiten en evenementen, waarbij een bezoek aan Karel V nog leuker wordt. Wanneer komt u langs?

april, 2020

No Events

(HE)ART OF STEEL

Za. 29 juni tot zo. 29 september

Op zaterdag 29 juni gaat in de tuinen van Grand Hotel Karel V een nieuwe beeldententoonstelling getiteld (HE)ART OF STEEL van start. Voor de tweede keer is galeriehouder Eric Morren van Morren Galleries de curator van de tentoonstelling. Een Belgische en twee Nederlandse kunstenaars zijn geselecteerd om gedurende de zomermaanden een serie indrukwekkende sculpturen te presenteren. Iedereen is uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de beelden in de tuinen van het hotel die achter de kloostermuren verstopt liggen.

De Kunstenaars

Van Hollandse bodem is Jeroen Jacobs (1979, Made) die met oud ijzer levensgrote diersculpturen creëert die zowel robuust als verfijnd zijn. Met onderdelen uit voertuigen en machines, maar ook buizen, platen, hoefijzers, schroeven, et cetera, last hij zijn wonderlijk realistische beelden in elkaar. De tweede Nederlandse kunstenaar is Irma Horstman (1960, Zelhem). Typerend voor het abstracte werk van Horstman is het zoeken naar een verbinding tussen organische vormen van mens en natuur. Haar lang gerekte stalen beelden doen soms denken aan prehistorische of primitieve objecten  waar men in lang vervlogen tijden bij elkaar kwam om de goden aan te roepen of offers te brengen. De Belgische Philippe Timmermans (1957, Wilrijk) legt zich toe op het verbeelden van krachtige, atletische manfiguren in brons met een monumentaal karakter. Het brons combineert hij met sokkels van cortenstaal, maar op zo’n wijze dat deze onderdeel zijn van het kunstwerk.

 

OPEN TUINENDAG

Zaterdag 29 juni

Op de dag dat de beeldenexpositie van Morren Galleries wordt geopend in de tuinen, is het ook Open Tuinendag in Utrecht. Verborgen achter gevels en poorten van de historische binnenstad liggen de Utrechtse stads- en binnentuinen: groene oases van rust en vaak verrassende staaltjes tuinarchitectuur. Met Open Tuinendag wordt de unieke gelegenheid gegeven om van bijzondere tuinen te genieten die de rest van het jaar niet toegankelijk zijn. De tuinen van Karel V zijn altijd vrij toegankelijk. In het hotel vindt u krantjes met meer informatie over de rijke geschiedenis en de unieke bomen in onze tuinen. Mocht u ook overige deelnemende tuinen in Utrecht willen bezoeken, dan kunt u bij Karel V terecht om de ‘Open Tuinendag passe-partout’ te kopen.

STRUINEN IN DE TUINEN

Zondag 7 juli, 12:45 / 14:15 / 15:45

Geniet tijdens Struinen in de Tuinen, zondag 7 juli, van de muziek van singer-songwriters ‘Eyes of Ruby’ op het terras. Doe je ogen dicht, haal diep adem en bekijk de wereld door ‘Eyes of Ruby’. Ze nemen je mee langs de Italiaanse kust, de Nederlandse herfststormen en vergeten dromen. Mooie, pure, lieve liedjes. Met slechts een gitaar, piano en de prachtige stem van Ilia brengen ze het publiek tot stilzwijgen. Ilia Timpanaro: Zang en piano, Lindy Janssen: Gitaar. Op zondag 7 juli treden zij 3x voor 30 minuten op. De tijden: 12:45 / 14:15 / 15:45

KARELS ZOMERCOCKTAIL

Vanaf 21 juni

Een terras in het hart van Utrecht, in groene oase van rust, waar altijd plek is… Het lijkt onmogelijk, maar verstopt achter onze kloostermuren ligt het terras waar deze droom uit komt. Stap door de poort aan de Springweg, strijk neer op het terras en geniet van een hapje en drankje. Probeer ook Karels zomercocktail, een frisse combinatie van tequila, limoen en rozemarijn uit onze eigen tuin! Ieder seizoen maken de barmannen van de Bar&Lounge een speciale zelfgemaakte cocktail. Wanneer kom je langs? De poort staat altijd open! Voor een lunch of diner in de tuin wordt reserveren aangeraden. Dit kan via: 030 233 7595

KAREL 5 IJZERHARD BIER

 

Uit de smaakvolle samenwerking tussen de ‘crazy chef’ van Karel 5 en de brouwers van Oproer, is een fris IPA bier ontstaan.  Het nieuwe IPA bier genaamd ‘IJzerhard’ is weer verkrijgbaar bij ons in de Bar&Lounge, bij Oproer, andere kroegen en slijterijen. Gemaakt met het unieke ingrediënt verveine, geplukt uit eigen kruidentuin. Een bier met een verhaal.

VOLG ONS OP INSTAGRAM EN FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN ONZE EVENEMENTEN

Secret Deal

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief via onderstaande veld en ontvang exclusief uw Secret Deal van 5% korting, direct via e-mail!
(op basis van beschikbaarheid)

X