AGENDA KAREL V

Grand Hotel Karel V is openbaar en voor iedereen toegankelijk. Dus loop even binnen, geniet van de tuinen, drink een kopje koffie op het terras of bekijk de unieke historische vondsten, foto’s en tekeningen in de gangen. Om het extra leuk te maken, organiseren we activiteiten en evenementen, waarbij een bezoek aan Karel V nog leuker wordt. Wanneer komt u langs?

february, 2019

No Events

KARELS WINTER FAIR – zondag 16 december

 

NIEUW! Stap door de poort aan de Springweg en ontdek ‘Karels Winter Fair’. Het plein van Grand Hotel Karel V wordt omgetoverd in een markt waar Utrechtse makers in de spotlights staan. Laat je verassen door de specialiteiten van Utrechtse bodem, op een prachtige historische locatie! Ondernemers uit centrum Utrecht laten zien wat zij in huis hebben en delen graag hun passie. Van culinaire gerechten tot spraakmakende producten. Geniet onder het genot van een hapje en drankje van deze sfeervolle markt. En dat op een unieke locatie; de binnenplaats van een voormalig klooster uit 1348. Ervaar wat de stad rijk is, een markt om als Utrechter trots op te zijn!

Locatie: plein van Grand Hotel Karel V, door de poort aan de Springweg. Adres: Geertebolwerk 1, Utrecht.
Datum: zondag 16 december 2018, 11:00 tot 18:00

BIER : LANCERING MET BROUWERIJ OPROER

 

Uit de smaakvolle samenwerking tussen de ‘crazy chef’ van Karel 5 en de brouwers van Oproer, is een fris IPA bier ontstaan.  Het nieuwe IPA bier genaamd ‘IJzerhard’ is nu te verkrijgbaar bij ons in de Bar&Lounge, bij Oproer, andere kroegen en slijterijen. Gemaakt met het unieke ingrediënt verveine, geplukt uit eigen kruidentuin. Een bier met een verhaal.

 

Lees hier verder

Grand Hotel Karel V heeft een roemrucht verleden: de ridders van de Duitsche Orde, Keizer Karel V die er logeerde in 1554, een residentie van koning Lodewijk Napoleon, de Middeleeuwse kelders en kluistoren, de eeuwenoude tuinen, het voormalige Militair Hospitaal en het Romeinse grafveld, de geschiedenis is overal zichtbaar.

En dat allemaal op een terrein van 20.000 m2 in het historische centrum van Utrecht. Vanaf vrijdag 30 maart zal deze rijke historie extra in de schijnwerpers gezet worden. Duik in het roemruchte verleden en ontrafel de historische geheimen van dit iconische hotel.

Lees hieronder meer hierover

HISTORIE : TENTOONSTELLING HET UTRECHTS ARCHIEF

Vanaf vrijdag 30 maart geopend

In samenwerking met Het Utrechts Archief opent Grand Hotel Karel V een expositie. Tien (reproducties van) tekeningen van Het Utrechts Archief bewonderd worden in de kloostergang. Tekeningen van verschillende Utrechtse tekenaars die een aantal historische momenten weergeven. Denk aan de ingestorte kerk na de tornado in 1674 of de muren voor het Militair Hospitaal die beklad zijn met teksten over de Golfoorlog. De tentoonstelling is gratis toegankelijk

HISTORIE : BOEKJE MET DE GEHEIMEN VAN KAREL V

Er komt een nieuw historisch boekje! Ontrafel de verhalen, van Ridders en Monniken tot Militair Hospitaal. Geef in het invulformulier je gegevens door en maak kans om een boekje te winnen!

HISTORIE : RONDLEIDING DOOR LLEWELLYN BOGAERS

 

Afgelopen maanden hebben wij regelmatig rondleidingen met Llewellyn Bogaers georganiseerd. Op dit moment is nog geen nieuwe datum hiervoor gepland. Op de hoogte blijven van de volgende rondleiding? Stuurt u dan een mail hierover via de onderstaande knop:

HOUD MIJ OP DE HOOGTE

Secret Deal 5% Korting & Gratis Upgrade

Reserveer nu via deze link om uw Secret Deal met 5% korting & Gratis Kamerupgrade te ontvangen (op basis van beschikbaarheid)

X