AGENDA KAREL V

Grand Hotel Karel V is openbaar en voor iedereen toegankelijk. Dus loop even binnen, geniet van de tuinen, drink een kopje koffie op het terras of bekijk de unieke historische vondsten, foto’s en tekeningen in de gangen. Om het extra leuk te maken, organiseren we activiteiten en evenementen, waarbij een bezoek aan Karel V nog leuker wordt. Wanneer komt u langs?

august, 2018

30junallday17sepDe zomer van Karels verborgen tuinen

30junallday17sepBeeldentuin Morren Galleries

14augallday31Restaurant Karel 5 terug na vakantie

20aug(aug 20)6:00 pm08sep(sep 8)10:00 pmIJzerhard bier voorproeven

26augalldayFestival Oude Muziek 1

OP DIT MOMENT :

DE HISTORISCHE GEHEIMEN VAN KAREL V

Grand Hotel Karel V heeft een roemrucht verleden: de ridders van de Duitsche Orde, Keizer Karel V die er logeerde in 1554, een residentie van koning Lodewijk Napoleon, de Middeleeuwse kelders en kluistoren, de eeuwenoude tuinen, het voormalige Militair Hospitaal en het Romeinse grafveld, de geschiedenis is overal zichtbaar. En dat allemaal op een terrein van 20.000 m2 in het historische centrum van Utrecht. Vanaf vrijdag 30 maart zal deze rijke historie extra in de schijnwerpers gezet worden. Duik in het roemruchte verleden en ontrafel de historische geheimen van dit iconische hotel.

Lees hieronder meer hierover

AANKOMEND :

DE ZOMER VAN KAREL’S VERBORGEN TUINEN

10.000m2 aan stadstuinen, verborgen door de veertiende-eeuwse kloostermuren eromheen. Vanaf zaterdag 30 juni worden de tuinen van Karel V in de spotlight gezet. Want, ondanks dat de locatie zich midden in de hart van Utrecht bevindt, zijn de openbaar toegankelijke tuinen en terrassen nog niet voor iedereen bekend. Via diverse evenementen en activiteiten wordt het extra leuk om een kijkje te nemen door de poort aan de Springweg.

Lees hieronder meer hierover

HISTORIE : TENTOONSTELLING HET UTRECHTS ARCHIEF

Vanaf vrijdag 30 maart geopend

In samenwerking met Het Utrechts Archief opent Grand Hotel Karel V een expositie. Tien (reproducties van) tekeningen van Het Utrechts Archief bewonderd worden in de kloostergang. Tekeningen van verschillende Utrechtse tekenaars die een aantal historische momenten weergeven. Denk aan de ingestorte kerk na de tornado in 1674 of de muren voor het Militair Hospitaal die beklad zijn met teksten over de Golfoorlog. De tentoonstelling is gratis toegankelijk

HISTORIE : BOEKJE MET DE GEHEIMEN VAN KAREL V

Er komt een nieuw historisch boekje! Ontrafel de verhalen, van Ridders en Monniken tot Militair Hospitaal. Geef in het invulformulier je gegevens door en maak kans om een boekje te winnen!

HISTORIE : RONDLEIDING DOOR LLEWELLYN BOGAERS

zaterdag 8 september

Neem deel aan de rondleiding van historicus Llewellyn Bogaers (om 16:45 verzamelen bij de Bar&Lounge). Dwaal door het complex en geniet van de verhalen over de ridder-broeders van het Duitsche huis, de soldaten in het Militair Hospitaal en veel meer. De rondleiding duurt een uur.

Na de rondleiding neemt u plaats in Bistro Karel 5 om te smullen van een 3-gangen diner. Kosten: 36,50 euro p.p. (inclusief rondleiding)

Deze deal is mogelijk bij minimaal 8 personen en tot maximaal 20 personen. Wilt u deelnemen? Reserveer dan via het formulier op deze pagina.

RESERVEREN

AANKOMEND :

DE ZOMER VAN KAREL’S VERBORGEN TUINEN

10.000m2 aan stadstuinen, verborgen door de veertiende-eeuwse kloostermuren eromheen. Vanaf zaterdag 30 juni worden de tuinen van Karel V in de spotlight gezet. Want, ondanks dat de locatie zich midden in de hart van Utrecht bevindt, zijn de openbaar toegankelijke tuinen en terrassen nog niet voor iedereen bekend. Via diverse evenementen en activiteiten wordt het extra leuk om een kijkje te nemen door de poort aan de Springweg.

Lees hieronder meer hierover

TUINEN : FOTOWEDSTRIJD

Vanaf zaterdag 30 juni t/m maandag 30 juli

Grand Hotel Karel V is benieuwd naar de mooie plaatjes die door de bezoekers worden gemaakt van de tuinen, de beeldentuin of tijdens de evenementen. Daarom organiseert Grand Hotel Karel V via social media een fotowedstrijd. De fotograaf neemt deel door zijn/haar ‘inspiratie foto’ te delen met hieraan toegevoegd: “#inspiredbykarel”. De mooiste foto wint een 3-gangen diner voor twee personen op het terras in de tuinen!

Bekijk hier de voorwaarden

TUINEN : BEELDENEXPOSITIE MORREN GALLERIES

Zaterdag 30 juni t/m maandag 17 september

In samenwerking met Morren Galleries opent Grand Hotel Karel V een expositie op zaterdag 30 juni. In deze eerste tentoonstelling toont de galerie naast een vijftal grote beelden van Evert den Hartog ook een serie kleinere formaten. Deze zullen absoluut geweldig tot hun recht komen in deze sfeervolle groene oase midden in de stad! De tentoonstelling is gratis toegankelijk

Special: glas Prosecco spumante en een tartelette met verse aardbeien à € 10 p.p. (bij mooi weer geserveerd in één van de tuinen)

TUINEN : OPEN TUINENDAG

Vanaf zaterdag 30 juni

Op zaterdag 30 juni a.s. vindt de achtste Open Tuinendag Utrecht plaats. Meer dan vijftig particuliere tuinen en pandhoven in en rond de Utrechtse binnenstad, openen dan hun poorten voor het publiek. De tuinen van Karel V zijn hier ook een onderdeel van, maar daarnaast is hier ook één van de passe-partouts kaartverkoop locaties.

Special: glas Prosecco spumante en een tartelette met verse aardbeien à € 10 p.p. (bij mooi weer geserveerd in één van de tuinen)

TUINEN : STRUINEN IN DE TUINEN

Zondag 8 juli

Struinen in de Tuinen is hét tuinenfestival in Utrecht. Op 8 juli 2018 wordt Utrecht in vervoering gebracht met optredens van podiumkunstenaars in verschillende tuinen door de hele stad. Iedereen kan genieten van diverse optredens van lokale talenten, van singer-songwriters met een gouden strot, tot theatermakers die je verassen, tot koren die je omver blazen! Elke artiest speelt drie keer een optreden van 30 minuten en alle optredens zijn gratis te bezoeken. Grand Hotel Karel V neemt ook deel aan Struinen in de Tuinen! Welke artiest er bij ons komt optreden, maken we binnenkort hier bekend.

HISTORIE : RONDLEIDING DOOR LLEWELLYN BOGAERS

Neem deel aan de rondleiding van historicus Llewellyn Bogaers. Dwaal door het complex en geniet van de verhalen over de ridder-broeders van het Duitsche huis, de soldaten in het Militair Hospitaal en veel meer. De rondleiding duurt een uur.

8 september : Rondleiding deal voor 36,50 euro : 3-gangen diner in Bistro Karel 5 + rondleiding Llewellyn Bogaers
Programma :
16.45 : Verzamelen bij Bar&Lounge
17:00 – 18:00 : Rondleiding Llewellyn Bogaers
18:00 : 3-gangen in Bistro Karel 5

Alle rondleidingen zijn mogelijk bij minimaal 8 personen en tot maximaal 20 personen. (Op dit moment zijn er meer dan 8 aanmeldingen waardoor de rondleiding definitief door gaat, bij 20 deelnemers zit de rondleiding vol)

Schrijft u zich in via het formulier hiernaast. Binnen uiterlijk 3 werkdagen ontvangt u een bevestiging per mail. Geen bevestiging ontvangen? Neemt u dan contact op met 030 233 75 24


Volg Karel op social media

[instagram-feed]

SECRET DEAL

Secret Deal 5% Korting & Gratis Upgrade

Reserveer nu via deze link om uw Secret Deal met 5% korting & Gratis Kamerupgrade te ontvangen (op basis van beschikbaarheid)

X