AGENDA KAREL V

Grand Hotel Karel V is openbaar en voor iedereen toegankelijk. Dus loop even binnen, geniet van de tuinen, drink een kopje koffie op het terras of bekijk de unieke historische vondsten, foto’s en tekeningen in de gangen. Om het extra leuk te maken, organiseren we activiteiten en evenementen, waarbij een bezoek aan Karel V nog leuker wordt. Wanneer komt u langs?

october, 2018

Nieuw menu Restaurant

Nieuw menu Bistro

OP DIT MOMENT :

LANCERING IJZERHARD BIER

Brouwerij Oproer en Karel 5 slaan de handen in één om Utrecht en omstreken te verassen met een nieuw biertje. De collab tussen de twee Utrechtse partijen levert een smaakvolle sensatie op.

Het nieuwe IPA bier genaamd ‘IJzerhard’ is nu te verkrijgbaar bij ons in de Bar&Lounge, bij Oproer, andere kroegen en slijterijen. Een speciale smaak doordat het bier is gemaakt met verveine uit onze eigen kruidentuin. Een bier met een uniek verhaal.

Lees hieronder meer hierover

BIER : LANCERING MET BROUWERIJ OPROER

 

‘IJzerhard’ is de naam van het bier ontwikkeld door Karel5 en Oproer, dit is een andere benaming voor het kruid verveine. Samen met water, mout, hop en gist, is verveine het unieke 5e ingrediënt van het bier. Vito Reekers, Chef de Cuisine van Restaurant Karel 5, kwam met het idee om dit kruid te gebruiken. De naam ‘IJzerhard’ is niet alleen gekozen vanwege de verveine, maar ook doordat de naam past bij de historie van het kloostercomplex uit 1348 waar Karel 5 tegenwoordig in is gevestigd. In die tijd werd hier ook al bier gebrouwen door ridder-broeders.

 

Lees hier verder

OP DIT MOMENT :

DE ZOMER VAN KAREL’S VERBORGEN TUINEN

10.000m2 aan stadstuinen, verborgen door de veertiende-eeuwse kloostermuren eromheen. Vanaf zaterdag 30 juni worden de tuinen van Karel V in de spotlight gezet.

Want, ondanks dat de locatie zich midden in de hart van Utrecht bevindt, zijn de openbaar toegankelijke tuinen en terrassen nog niet voor iedereen bekend. Via diverse evenementen en activiteiten wordt het extra leuk om een kijkje te nemen door de poort aan de Springweg.

Lees hieronder meer hierover

TUINEN : BEELDENEXPOSITIE MORREN GALLERIES

Zaterdag 30 juni t/m eind september

In samenwerking met Morren Galleries opent Grand Hotel Karel V een expositie op zaterdag 30 juni. In deze eerste tentoonstelling toont de galerie naast een vijftal grote beelden van Evert den Hartog. Deze zullen absoluut geweldig tot hun recht komen in deze sfeervolle groene oase midden in de stad! De tentoonstelling is gratis toegankelijk.

OP DIT MOMENT :

DE HISTORISCHE GEHEIMEN VAN KAREL V

Grand Hotel Karel V heeft een roemrucht verleden: de ridders van de Duitsche Orde, Keizer Karel V die er logeerde in 1554, een residentie van koning Lodewijk Napoleon, de Middeleeuwse kelders en kluistoren, de eeuwenoude tuinen, het voormalige Militair Hospitaal en het Romeinse grafveld, de geschiedenis is overal zichtbaar.

En dat allemaal op een terrein van 20.000 m2 in het historische centrum van Utrecht. Vanaf vrijdag 30 maart zal deze rijke historie extra in de schijnwerpers gezet worden. Duik in het roemruchte verleden en ontrafel de historische geheimen van dit iconische hotel.

Lees hieronder meer hierover

HISTORIE : TENTOONSTELLING HET UTRECHTS ARCHIEF

Vanaf vrijdag 30 maart geopend

In samenwerking met Het Utrechts Archief opent Grand Hotel Karel V een expositie. Tien (reproducties van) tekeningen van Het Utrechts Archief bewonderd worden in de kloostergang. Tekeningen van verschillende Utrechtse tekenaars die een aantal historische momenten weergeven. Denk aan de ingestorte kerk na de tornado in 1674 of de muren voor het Militair Hospitaal die beklad zijn met teksten over de Golfoorlog. De tentoonstelling is gratis toegankelijk

HISTORIE : BOEKJE MET DE GEHEIMEN VAN KAREL V

Er komt een nieuw historisch boekje! Ontrafel de verhalen, van Ridders en Monniken tot Militair Hospitaal. Geef in het invulformulier je gegevens door en maak kans om een boekje te winnen!

HISTORIE : RONDLEIDING DOOR LLEWELLYN BOGAERS

 

Afgelopen maanden hebben wij regelmatig rondleidingen met Llewellyn Bogaers georganiseerd. Op dit moment is nog geen nieuwe datum hiervoor gepland. Op de hoogte blijven van de volgende rondleiding? Stuurt u dan een mail hierover via de onderstaande knop:

HOUD MIJ OP DE HOOGTE

SECRET DEAL

Secret Deal 5% Korting & Gratis Upgrade

Reserveer nu via deze link om uw Secret Deal met 5% korting & Gratis Kamerupgrade te ontvangen (op basis van beschikbaarheid)

X