GRAND HOTEL KAREL V

COVID-19 update

Maatregelen

Geachte gast,

In ons monumentale pand en in onze grote tuinen hebben we gelukkig veel ruimte. Meer dan voldoende om u en uw gasten op een veilige manier te kunnen ontvangen. Daarnaast hebben wij natuurlijk alle noodzakelijke maatregelen getroffen om een veilige omgeving te garanderen.

Wij controleren uw QR-code  door deze te scannen op uw telefoon. Een geldig bewijs heeft u als u volledig gevaccineerd bent, een negatieve test binnen 24 uur heeft of al corona heeft gehad.

Lees hieronder meer over de exacte details. Voor vragen kunt u contact opnemen met +31 (0)30 233 75 55.

Hartelijke groet,

Team Grand Hotel Karel V

Hotel:

Wij zijn zowel voor overnachtende hotelgasten als voor gasten van buitenaf geopend. Als u incheckt in het hotel, dan vragen wij u daar alvast uw QR-code te tonen. Dit is dan direct gecontroleerd voor de wellness en fitness, die enkel geopend zijn  op reservering.

Het ontbijt wordt geserveerd in het restaurant en kan in tijdsloten van een uur worden gereserveerd. Wij vragen u om deze vroegtijdig door te geven voor een goede en veilige spreiding. Gedurende de dag is het ook mogelijk om roomservice te bestellen.

Faciliteiten:

Om de veiligheid van onze gasten te kunnen waarborgen, is de wellness enkel op reservering beschikbaar, met een maximum van 6 personen per tijdslot. Voor de fitness dient u ook te reserveren en deze is toegankelijk voor 1 huishouden per tijdslot. We werken met tijdsloten van een uur. Zo kunt u rustig en veilig ontspannen tijdens uw verblijf. De controle van de QR-code is al gedaan bij check-in.

Restaurants:

Restaurant Karel 5 en Bistro Karel 5 zijn beide geopend. Een toegangsbewijs is hier op dit moment nog verplicht. 

Meetings & events:

Zakelijke bijeenkomsten en evenementen zijn mogelijk, waarbij het tonen van een geldig coronatoegangsbewijs verplicht is. 

Voor specifieke vragen kunt u contact opnemen met events@karel5.nl

meer informatie

Houd onze website en deze pagina in de gaten voor meer informatie. Voor vragen kunt u contact opnemen met +31 (0)30 233 75 55.

veelgestelde vragen covid-19

Algemeen

Wij zorgen dat alle maatregelen die wij nemen duidelijk zichtbaar zijn en daarnaast lopen er voldoende medewerkers om uw vragen te beantwoorden en u verder te informeren.

Ja, u kunt nog steeds onder dezelfde voorwaarden uw auto bij ons parkeren. Wij zullen u aan het einde van uw verblijf voorzien van een uitrijkaart.

Kamers en faciliteiten

In principe verloopt inchecken zoals u van ons gewend bent. Om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen, staan bij de receptie plexiglas schermen. Ook wordt de receptie regelmatig schoongemaakt.

Uw kamer wordt alleen schoongemaakt als u niet aanwezig bent. Indien u de hele dag binnen de muren van Karel V blijft, kunt u in overleg met de receptie aangeven hoe laat u wilt dat uw kamer schoongemaakt wordt. Dit kan tussen 09:00 en 14:00 uur.

Op dit moment kunt u ontbijten in de ontbijtzaal. Wij serveren ontbijt in tijdsloten van een uur. Deze kunt u doorgeven bij het maken van uw reservering.

Onze fitness- en wellnessfaciliteiten zijn beschikbaar op afspraak, vanwege het maximaal aantal gasten. U kunt vragen naar de mogelijkheden via +31 (0)30 233 75 55.

events

Ons team denkt graag met u mee in de mogelijkheden en welke zaal en opstelling hiervoor geschikt zijn.

Op dit moment serveren wij lunch en diner in de zalen. Neem voor meer vragen contact op met de afdeling Events via +31 (0)30 233 75 50

Restaurant & Bistro & Terras

De opstellingen in onze Bistro en Restaurant zijn aangepast aan de 1,5 meterregel. Ook de stoelen aan de tafels zijn uit elkaar gezet. In iedere ruimte is één ingang en één uitgang, tenzij de doorgang genoeg ruimte biedt om tweerichtingsverkeer mogelijk te maken.