KaMERS

De klassieke stijl van dit eeuwenoude klooster zie je terug in verschillende typen kamers en suites. Een aantal kamers en suites heeft uitzicht op de singel, de tuinen of de Utrechtse domtoren. Onze hoogwaardige bedden maken uw verblijf nog aangenamer. Tijdens uw verblijf is het ook mogelijk om gebruik te maken van de wellness of fitness.

comfort KAMER

De kamers aan deze kant hebben een moderne touch en zijn later bijgebouwd dan de kamers in het monumentale deel van het hotel. De Comfort Kamers hebben een King Bed van 180x200cm, zijn uitgerust met een bureau om ongestoord te werken en zijn uitsluitend voor tweepersoonsgebruik. Deze kamers zijn in 2023 gerenoveerd.

comfort KAMER met balkon

Deze onlangs vernieuwde Comfort kamers bevinden zich in het later bijgebouwde deel van het hotel en zijn voorzien van een prachtig balkon. Ze bieden een royaal King Bed van 180x200cm, een werkplek en zijn exclusief ontworpen voor twee personen. Deze kamers zijn in het jaar 2023 volledig opgeknapt.

luxury KAMER

De Deluxe Kamers hebben een uitzicht op onze prachtige binnentuin of een uitzonderlijk uitzicht op de Utrechtse Dom Toren. Deze kamers hebben recentelijk een soft renovation ondergaan (2022) en zijn uitgerust met een zithoek, uniek interieur, koninklijk hemelbed met een tweepersoonsmatras van 180x200cm. 

luxury Split-level KAMER

Deze bijzondere, ruime en luxe kamers beschikken over een tweede verdieping. De kamers met prachtig uitzicht op de binnentuin en domtoren zijn recent gerenoveerd (2022). De kamers hebben een moderne touch en zijn later bijgebouwd dan de kamers in het monumentale deel van het hotel. 

Empire Kamer

Door de hoge plafonds, vele ramen en het grote oppervlakte van de kamers, waant u zich onmiddellijk in een vorstelijke omgeving. Het interieur is klassiek met kersenhouten meubels, een stijlvolle houten vloer en een tijdloos hemelbed en sluit daardoor helemaal aan op het historische karakter van het hotel. 

COZY WOODEN EMPIRE KAMER

De Cozy Wooden Empire kamers bevinden zich op de bovenste verdieping, waar de originele houten balken van het monumentale pand nog zichtbaar zijn. Deze karakteristieke kamers beschikken over een ruime badkamer met aparte douche en bad. Het interieur is klassiek met kersenhouten meubels en een stijlvolle houten vloer. 

EMPIRE SUPERIOR KAMEr

De Empire Superior kamers zijn de grootste Empire kamers en lopen door vanaf de voorkant (uitzicht Singel) tot aan de achterkant (uitzicht binnentuin). De kamers beschikken over een ruime badkamer met aparte douche en bad. De kamer kenmerkt zich door hoge plafonds, vele ramen en een klassiek interieur met hemelbed.

EMPIRE EXECUTIVE

De prachtige en klassieke Empire Executive kamers bevinden zich in de Napoleontische vleugel, ook wel het voormalig militair hospitaal. Door de hoge plafonds, vele ramen en het grote oppervlakte van de kamers, waant u zich onmiddellijk in een vorstelijke omgeving. Het interieur is klassiek met kersenhouten meubels, een stijlvolle houten vloer en een tijdloos hemelbed.

ONTDEK MEER

Een 14e-eeuws klooster in het centrum van Utrecht. Grand Hotel Karel V was ooit de thuisbasis van middeleeuwse ridders, priesters en keizers. Vandaag de dag is het misschien wel een van de meest verrassende schuilplaatsen van de stad. Stap binnen in een monument dat is omgeven door een opvallende binnentuin. Dwaal door het erfgoed, kom tot rust in de spa en verwen uzelf met sprankelende gastronomie aan de voet van de Domtoren. Ontdek de verhalen van een iconische retraite, allemaal weggestopt op een stedelijk landgoed met meer dan 650 jaar geschiedenis.

Neem hier een kijkje om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van Grand Hotel Karel V, onze kamers, de faciliteiten, tuinen en het culinaire aanbod.

Middeleeuwse charme ontmoet moderne luxe in Grand Hotel Karel V, een boetiek 5-sterrenhotel in het historische centrum van Utrecht.