RESTAURANT KAREL 5
8Q6LM.png)
JHTLK.png)
Een symbiose van culinaire tijdsgeesten met respect voor elkaar.
Als chef de cuisine van Restaurant Karel 5 zie ik koken als een spel van traditie en vernieuwing, eenvoud en verfijning. Wij werken dagelijks aan verrassende gerechten die smaken naar meer, met ingrediënten die centraal staan in ons werk. Maar het zijn de mensen achter deze producten die het verschil maken: vissers, jagers, slagers, boeren, telers en kaasaffineurs, die we al jaren kennen en met wie we een hechte band hebben. Zij inspireren ons en zorgen voor de ziel van onze gerechten.
Onze keuken respecteert het verleden, maar kijkt ook naar de toekomst. We koken niet om te imponeren, maar om te raken, met aandacht, plezier en liefde voor het vak. In deze voormalige kloosterrefter, een plek van stilte en ontmoeting, proef je niet alleen wat we maken, maar ook wie we zijn.
Welkom bij Restaurant Karel 5.
Leon Mazairac & het team van Karel V
Chef de cuisine
Leon Mazairac is chef de cuisine van Restaurant Karel 5 en staat dagelijks aan het roer van een keuken waarin puurheid en verrassende smaken samenkomen, geheel volgens zijn motto: “eenvoud is al complex genoeg.”
Elke drie maanden ondergaat onze kaart een volledige vernieuwing, met een nieuw thema, een frisse lay-out en uiteraard spannende, vernieuwende gerechten. De stijl van de keuken blijft daarbij altijd trouw aan een evenwicht tussen klassieke techniek en moderne creativiteit, waarbij kwaliteit continu gewaarborgd blijft.
Leon vormt samen met zijn rechterhand Jent van Cappelle een sterk en gepassioneerd duo. Samen geven zij invulling aan een keuken die wordt gedreven door vakmanschap, toewijding en een onuitputtelijke liefde voor het echte en beste product.
Het oog voor detail reikt tot ieder detail aan tafel.


Verwacht verrassende smaakcombinaties, perfect begeleid door onze zorgvuldig gekozen wijnen.
Onze gerechten zijn gemaakt van dagverse kwaliteitsingrediënten en met aandacht samengesteld. Heeft u speciale wensen of zaken waar wij rekening mee moeten houden? Laat het ons vooral vooraf weten, dan zorgen wij voor een passende oplossing.
4-gangen collectie 120 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 65
5-gangen collectie 135 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 80
6-gangen collectie 150 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 95
Restaurant Karel 5 heet u van harte welkom van woensdag tot en met zaterdag, tussen 18:00 en middernacht. De keuken is geopend tot 21:00 uur, zodat u op tijd kunt genieten van onze zorgvuldig bereide gerechten.
Op zondag, maandag en dinsdag zijn wij gesloten om ons team de ruimte te geven zich op te laden, of om tijd door te brengen met hun gezin en familie, en nieuwe inspiratie op te doen.
Wij verheugen ons erop u spoedig te mogen ontvangen.


2417W.png)



MEER OM VAN TE