wendy van espelo

Front Office Manager Grand Hotel Karel V

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Wendy van Espelo en ik ben Front Office Manager bij Grand Hotel Karel V.

Hoe lang werk je voor Grand Hotel Karel V?

Ik werk hier nu sinds maart van dit jaar, nog steeds ben ik heel blij dat ik deze stap heb gemaakt.

Wat is het leukste aan je werk?

Het leukste aan mijn werk is dat ik elke dag samen met het Front Office team de gasten mag verwelkomen, door ze aandacht te geven en ze positief te verrassen. Hier werken we met het team allemaal hard aan. Het ultieme doel is om gasten een onvergetelijk herinnering te geven.

kan je hier een voorbeeld van geven?

Laatst kwamen er zakelijke gasten inchecken en zij gaven aan dat zij voor het eerst bij Karel V waren. Ze maakten de opmerking: ‘Als er vanavond rozenblaadjes en zwaantjes op het bed liggen dan komen we zeker nog een keer terug’. Uiteraard was dit als grap bedoeld, maar dit hebben we toen geregeld en met een kaartje erbij als knipoog. Bij uitchecken vertelden ze dat ze dit erg leuk vonden en dit kwam ook nog terug in de enquête.

Waarom heb je voor Grand Hotel Karel V gekozen?

Ik kom zelf uit Middenbeemster en ik heb bij verschillende hotels in Amsterdam gewerkt. Sinds een paar jaar woon ik in Ede en werd het reizen wel erg veel, bij toeval kwam ik Karel V tegen en ik was blij dat de vacature open stond.

Wat is het meest bijzondere wat jou is overkomen bij Grand Hotel Karel V?

Het meest bijzondere moment wat mij is overkomen zou ik niet kunnen uitkiezen, maar het bijzondere aan Karel V is toch wel dat het hotel zo’n 165 medewerkers heeft en iedereen op de vloer maar ook achter de schermen elke dag druk bezig is om te zorgen dat alles binnen het hotel goed verloopt.

Wie is de meest bijzondere gast die je ooit met mogen spreken/zien?

Ook hier bij Karel V hebben we te maken met bekende hotelgasten. Voor mij zijn alle gasten bijzonder en ben ik altijd geïnteresseerd in de verhalen over wat mensen hier brengt. In de ochtend spreek je gasten uit Australië die een rondreis maken en in de middag een moeder met zoon uit Chili die komen overnachten, omdat haar zoon in Utrecht gaat studeren.
Wil jij werken in een vijfsterrenhotel in hartje Utrecht waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en waar eigen initiatief wordt gewaardeerd?
We zetten medewerkers van Grand Hotel Karel V of Karel 5 in het zonnetje.