tom appeldoorn

Supervisor Bistro Karel 5

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Tom Appeldoorn en ik ben werkzaam als supervisor in Bistro Karel 5. Naast mijn dagelijkse werkzaamheden ben ik mede verantwoordelijk voor de hotelbar. Ik werk hier nu ruim 2 jaar.

Waarom heb je voor Grand Hotel Karel V gekozen?

Destijds roeide ik bij een van de lokale studenten roeiverenigingen in Utrecht. Onderweg daar naar toe fietste ik iedere dag langs Grand Hotel Karel V, toen ik een bijbaan zocht moest ik direct hieraan denken. Een bijzondere mooie plek, binnen de stadsmuren van Utrecht.

Wat is het leukste aan je werk?

Naast het werken met kwalitatief hoogstaande producten vind ik het contact met de gasten dan wel met mijn collega’s erg leuk. Ook het moment dat alle gasten aan het eind van een drukke vond weer tevreden de deur uit gaan en de hele avond weer soepel is verlopen maakt mij erg blij.

Wat is voor jou de grootste uitdaging in je werk?

Ik vind het heel erg leuk om zowel met lokale ambachtelijke dranken, als met bijzondere dranken van over de hele wereld te werken. Voor mij is het dan ook een enorme uitdaging om een zo breed mogelijk assortiment aan te bieden aan onze gasten.

Wat is je favoriete gerecht?

Mijn favoriete gerecht van onze huidige kaart is de Barbarie eend. Een lekker mals en krokant stuk eendenborst met een lekkere dikke eendenleversaus. Maar mijn all time favorite is toch wel Asperges Flamande, een gerecht dat binnenkort ook zeker weer in de bistro te bestellen is.

Wie is de meest bijzondere gast die je ooit met mogen spreken/zien?

Bij een van mijn vorige werkgevers heb ik Jonnie en Thérèse Boer mogen bedienen, dat vond ik toch wel een speciaal moment.

Voor wat kunnen wij jou wakker maken?

Ik ben dol op Italiaanse wijnen en met name de Nebbiolo druif. Voor een lekker glas Barolo mag je dat dus zeker proberen 😉

Wat was je grootste blunder tijdens je werk?

Ik heb een keer een heel dienblad met champagneglazen over iemand heen laten vallen.

Als je baan een liedje zou zijn, welk liedje is dat dan?

Here comes the sun van the Beatles.

Wil jij werken in een vijfsterrenhotel in hartje Utrecht waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en waar eigen initiatief wordt gewaardeerd?

We zetten medewerkers van Grand Hotel Karel V of Karel 5 in het zonnetje.