june, 2019

29junallday29sepBeeldentuin Morren Galleries

more

Event Details

(HE)ART OF STEEL

Za. 29 juni tot zo. 29 september

Op zaterdag 29 juni gaat in de tuinen van Grand Hotel Karel V een nieuwe beeldententoonstelling getiteld (HE)ART OF STEEL van start. Voor de tweede keer is galeriehouder Eric Morren van Morren Galleries de curator van de tentoonstelling. Twee Belgische en twee Nederlandse kunstenaars zijn geselecteerd om gedurende de zomermaanden een serie indrukwekkende sculpturen te presenteren. Iedereen is uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de beelden in de tuinen van het hotel die achter de kloostermuren verstopt liggen.

De Kunstenaars

Van Hollandse bodem is Jeroen Jacobs (1979, Made) die met oud ijzer levensgrote diersculpturen creëert die zowel robuust als verfijnd zijn. Met onderdelen uit voertuigen en machines, maar ook buizen, platen, hoefijzers, schroeven, et cetera, last hij zijn wonderlijk realistische beelden in elkaar. De tweede Nederlandse kunstenaar is Irma Horstman (1960, Zelhem). Typerend voor het abstracte werk van Horstman is het zoeken naar een verbinding tussen organische vormen van mens en natuur. Haar lang gerekte stalen beelden doen soms denken aan prehistorische of primitieve objecten  waar men in lang vervlogen tijden bij elkaar kwam om de goden aan te roepen of offers te brengen. De Belgische Philippe Timmermans (1957, Wilrijk) legt zich toe op het verbeelden van krachtige, atletische manfiguren in brons met een monumentaal karakter. Het brons combineert hij met sokkels van cortenstaal, maar op zo’n wijze dat deze onderdeel zijn van het kunstwerk. Zijn landgenote Gerda de Jonghe (1952, Lennik) is geschoold op de academies van Anderlecht, Aalst, Liedekerke en Ninove. Ze werkt afwisselend met keramiek, polyester of brons. De grote Paaseiland-achtige koppen die zij in de tuinen van Karel V zal exposeren, zijn gemaakt van polyester en voorzien van een coating van cortenstaal.

Time

June 29 (Saturday) - September 29 (Sunday)

Secret Deal 5% KortingReserveer nu via deze link om uw Secret Deal met 5% korting te ontvangen (op basis van beschikbaarheid)X