grand hotel karel v

Over het hotel

Een 14e-eeuws klooster in het centrum van Utrecht. Grand Hotel Karel V was ooit de thuisbasis van middeleeuwse ridders, priesters en keizers. Tegenwoordig is het een van de meest verrassende plekjes van de stad.

GESCHIEDENIS

In 1348 gaf de Ridderlijke Duitse Orde opdracht tot de bouw van het klooster “De Balije van Utrecht”. Vanuit wat al snel het Duitse Huis werd genoemd, trokken kruisvaarders naar het Oosten om ‘de heidenen’ tot geloof te brengen.

Keizer Karel V, heerser van Europa’s grootste rijk ooit, woonde hier in 1543 de bijeenkomst van De Orde van het Gulden Vlies bij. Hij werd daarmee de meest prominente gast in het klooster en daarom werd het hotel naar hem vernoemd.

ONZE FACILITEITEN

WELLNESS & SPA

Een verfrissend wellness avontuur. Dompel u onder in de elementen van de natuur en kom helemaal in evenwicht. De sauna zorgt voor harmonie en versterkt het immuunsysteem. Kom daarna tot rust in het stoombad, het solarium of het verkwikkende jetstreambad. Zwemkleding is verplicht in het wellnesscentrum. Dagelijks geopend van 6.00 tot 23.00 uur.

GYM

Verbeter uw kracht en uithoudingsvermogen met de nieuwste Life Fitness-apparatuur en -gewichten. De fitnesszaal heeft rondom ramen die veel natuurlijk licht binnenlaten. U kunt op elk moment van de dag op nieuwe energie opdoen. Dagelijks geopend van 6.00 tot 23.00 uur.

PUUR by Kristel

Neem een korte pauze van het dagelijkse leven. Elke massage en elk druppeltje verzorgende olie doet het lichaam herleven. Schoonheidsspecialiste Kristel van Oostenbruggen neemt u mee naar de zevende hemel met de heerlijkste behandelingen.

Maandag: 13.00u -21.00u
Dinsdag: 13.00u – 21.00u
Woensdag t/m vrijdag: 09.00u – 17.30u
Zaterdag: 12.00u – 20.00u
Zondag: Gesloten

rustgevende tuinen

Ontsnap aan de drukte van de stad. De groene oase van 10.000 vierkante meter is een rustgevende plek en vormt het decor voor een magisch verblijf. Hier kun je even op adem komen. Op heerlijke zomerdagen zijn de buitenterrassen van de brasserie en het restaurant de perfecte plek voor een drankje, een hapje of een gastronomische beleving.

ontdek meer

Ontsnap aan de drukte na een lange dag in Utrecht. Neem plaats in de zachte fauteuils, blader door een boek met uitzicht op de tuin of geniet van een ontspannend warm bad. Tijdloze elegantie en moderne faciliteiten; dit is een fijn plekje in het centrum van Utrecht.

De kamers en suites van Grand Hotel Karel V combineren monumentale elegantie met moderne faciliteiten voor een perfect verblijf!

Eten, drinken en het leven vieren. Dat is waar culinair binnen Grand Hotel Karel V voor staat.