locatie

In het hart van de stad.

Grand Hotel Karel V ligt in het bruisende hart van Utrecht, aan de voet van de Domtoren. Een schitterende locatie en op slechts 5 minuten lopen van het Centraal Station. Bovendien beschikt het hotel over eigen parkeerplaatsen, wat uniek is in de oude binnenstad.

Geertebolwerk 1
3511 XA Utrecht
+31 (0)30 2337555
info@karelv.nl

Routebeschrijving

PER TREIN

MET DE TREIN

Verlaat het station aan de zijde van Centrum/Hoog Catharijne en volg de borden naar Albert Heijn. Loop door naar de roltrappen en verlaat het gebouw. Sla linksaf, steek bij de verkeerslichten de weg over en sla bij de eerst volgende weg rechtsaf. Na 150 meter ziet u het hotel aan uw linkerzijde. Taxi’s en bussen zijn ook beschikbaar aan de Jaarbeurszijde van het station.

PER AUTO

MET DE AUTO

Het hotel ligt op ongeveer 15 minuten rijden van de randwegen van Utrecht. Parkeerplekken zijn beschikbaar voor hotelgasten voor € 15 per 24 uur. In verband met beperkte beschikbaarheid kunnen we geen plekken garanderen. Voor overige gasten verwijzen wij u door naar de nabij gelegen parkeergarage Springweg. Voor de loop- of fietsroute kunt u een kijkje nemen op www.utrechtbereikbaar.nl

FAQ

Wij hebben een aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Echter hangt het er vanaf met welke reden u ons komt bezoeken. We zetten het voor u op een rijtje:

  • Als u te gast bent in Restaurant Karel 5 is parkeren inclusief;
  • Voor hotelgasten kost parkeren €15 per nacht, tenzij u inclusief parkeren heeft geboekt;
  • Parkeren voor events of bistro gasten is 3,70 per uur met een maximum van 27,50 op eigen terrein;
  • Bij onvoldoende parkeerruimte op ons eigen terrein verwijzen wij u door naar parkeergarage Springweg;
  • Een parkeerplaats reserveren is helaas niet mogelijk, parkeren is altijd op basis van beschikbaarheid. 

Ja, wij liggen op loopafstand (+/- 10 min) van station Utrecht Centraal. U kunt lopend naar het hotel, de kortste route is via de uitgang Centrumzijde aan de kant van het Moreelsepark. Aan de kant van het Moreelsepark vindt u een taxistandplaats.

Een taxi transfer is €69,-  vanaf Schiphol naar het hotel. De taxi rit duurt ongeveer 40 a 50 minuten. Via onze receptie is het mogelijk om een taxi te regelen voor u.

Het gehele gebouw is rolstoeltoegankelijk.