private dining

Ervaar de culinaire smaaksensaties van onze chefs

Neem plaats in de exclusieve zaal en ga mee op culinair avontuur. Casual classic of elegant dining, voor zowel een zakendiner als een diner met de familie bieden wij een privé diner op maat. Geïnspireerd op uw wensen, stellen de chefs een creatief menu samen.

+31 (0)30-233 75 50
events@karel5.nl

onze ruimtes

Bent u meer op zoek naar een cosy of casual chique sfeer? In dat geval is bijvoorbeeld onze Graaf van Leicester zaal een goede optie. Op de Graanzolder kunt u vooraf ook een lekker aperitief nuttigen. En als het mooi weer is, kan dat natuurlijk ook in onze mooie binnentuin, onder een van de bijzondere bomen. Vanzelfsprekend bieden wij een private diner dat past bij de gelegenheid en individuele wensen.

De kamer, met uitzicht op de Officierstuin, biedt een intieme ambiance voor een vergadering, het tekenen van bijvoorbeeld contracten of een besloten lunch of diner aan de ronde tafel.

De Lodewijk Napoleon Kamer is ingericht in Empire-stijl en biedt een bijzondere ambiance voor vergadering of diner in Utrecht. 

De Anna van Oostenrijk Zaal is een multifunctionele ruimte, geschikt voor zowel meeting als diner. Ook geliefd als locatie voor een intiem bruidsdiner!

De Maria van Hongarije Zaal heeft een chique uitstraling met haar marmeren vloer, originele balkenplafond, kroonluchters en bijzondere schouw. De ruime zaal biedt legio mogelijkheden voor bijeenkomsten, besloten diners en feesten.

Deze voormalige ziekenzaal biedt nu een lichte zaal met een bijzondere ambiance voor diners, feestelijke bijeenkomsten en meetings. De zaal heeft een bijzonder veertiende-eeuwse eikenhouten boogconstructie van Scandinavisch hout uit 1347.

Elizabeth I van Engeland stuurde de graaf van Leicester in 1585 met 6000 man de Noordzee over om de Spaanse opmars een halt toe te roepen. Hij was een feestbeest. De zaal is licht en kan ook vandaag de dag beslist een groot feest aan!

een plaats om elkaar te ontmoeten

Grand Hotel Karel V is misschien wel het best bewaarde monumentale geheim van Utrecht. Met 10.000 vierkante meter aan groene oase is dit de perfecte plek om even op adem te komen. Geniet van hemelse klassiekers in onze bistro, subtiele elegantie in ons restaurant of een heerlijk glas wijn op ons terras. De magie van het klooster heeft ons geïnspireerd tot een nieuwe en ongedwongen vorm van gastronomie. Daarnaast heeft het hotel een rijke geschiedenis.

Voor de echte fijnproever die geniet van bijzondere gerechten! Dan is een diner bij Restaurant Karel 5 echt iets voor u. Chef de cuisine Leon Mazairac zorgt dat de heerlijkste culinaire creaties op tafel komen, samen met heerlijke wijn-spijs combinaties.

Of het nu gaat om een evenement voor een klein aantal mensen of voor een zeer grote groep, bij Karel V hebben we altijd een geschikte locatie met de juiste sfeer en energie. Uitgebreide presentaties, bijeenkomsten, jubilea of een ander bijzonder moment? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Bistro Karel 5 in Utrecht: een heerlijke beleving van onze kloosterkeuken met een creatieve twist.

FAQ

Is er WiFi beschikbaar in de hotelkamers?

Er is gratis WiFi beschikbaar in het hele hotel.

Kan ik een extra bed in de kamer krijgen?

Het is mogelijk om voor aankomst een extra bed bij te boeken. De volgende kosten zijn hieraan verbonden:

  • Kinderen tussen 0-2 jaar oud kunnen gratis in een babybedje op de kamer van de ouders verblijven;
  • Kinderen tussen 3-12 jaar kunnen een kamer delen met hun ouders. De kosten voor een extra bed bedragen €40 per dag; Dit is op aanvraag en alleen mogelijk in specifieke kamertypes.
  • Een extra bed voor gasten van 12 jaar en ouder kan geboekt worden tegen een vergoeding van €40 per dag. Dit is op aanvraag en alleen mogelijk in specifieke kamers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze afdeling Reserveringen via +31 30 233 74 61 of door een e-mail te sturen naar reservations@karelv.nl.

Wat is het check-in beleid?

De standaard inchecktijd is 15.00 uur. Als u eerder aankomt, kunt u uw bagage in het hotel achterlaten.