onze zalen en tuinen

Met monumentale elegantie

Het Duitse Huis was vanaf 1348 uitgangspunt voor kruisridders die vertrokken naar gebieden om heidenen te bekeren tot het Christendom. Daarnaast diende het klooster ook voor ontvangst van hoogwaardigheidsbekleders, koningen en edelen. In die tijd bestonden immers nog geen luxe hotels en kloosters beschikten meestal over goede faciliteiten. Onze beroemde gasten eren we in de naamgeving van onze zalen.

Grand Hotel Karel V heeft in al zijn gedaanten veel beroemde gasten ontvangen, zoals keizer Karel V, Maria van Hongarije, Lodewijk Napoleon en de gezant hertog van Osuna. De meest prominente gast was natuurlijk Karel V, de naamgever van ons hotel. Karel V bezocht het complex samen met zijn zuster Maria van Hongarije in 1545-1546 voor zes weken. Hij woonde de vergaderingen bij van de Orde van het Gulden Vlies, een exclusieve ridderorde. Lees meer over onze beroemde gasten en zalen!

Grand Hotel Karel V biedt plenaire ruimtes met break out rooms – om even uit te breken als de concentratie wegzakt of als er een belangrijk bericht binnenkomt. Ook zijn er verschillende zalen van diverse omvang met een capaciteit tot 150 personen. Voor diners kun je tot 135 personen bij ons aanschuiven. Restaurant Karel 5 en Bistro Karel 5 beschikken bovendien beide over een eigen terras.

kruidentuin

officierstuin