RESTAURANT KAREL 5*

Elegant dineren in het historische hart van Utrecht

Strijk neer in de weelderige middeleeuwse eetzaal of op het terras met uitzicht op de fontein en beleef moderne smaakcombinaties. Geschikt voor een stijlvol zakendiner, een bijzonder familiediner of een romantisch diner voor twee.

”Begrijpelijk en puur, beperkte ingrediënten maar met producten van uitmuntende kwaliteit van kleine producenten. De gerechten zijn complex in hun eenvoud. Het is mooi als mensen zich mijn gerechten herinneren. Daar heb je geen grote ingrediëntenlijst voor nodig. De techniek, de emotie en het werkplezier gaan van Restaurant Karel 5 de komende jaren een topplek maken voor iedereen die Utrecht én lekker eten een warm hart toedraagt.” – Leon Mazairac

Het team

Bij Restaurant Karel 5 staan Chef de cuisine Leon Mazairac en souschef Jent van Cappelle aan het roer. Zij staan garant voor een spannende culinaire avond in Utrecht-centrum. Van inspirerende (vegetarische) menu’s tot verleidelijke signature dishes.

Zij begeleiden u met het volledige team op professionele, doch persoonlijke wijze bij het maken van uw culinaire keuzes.

De ambiance

Ontdek hoe relaxed dineren op niveau kan zijn en zou moeten zijn. Want chique, stijlvol en relaxed gaan bij ons prima samen. Geniet van de persoonlijke benadering, het vakmanschap en de ruime tafelsetting op een iconische locatie. Wij hebben ook een heerlijk terras! Kortom, elegant dineren in het historische hart van Utrecht doe je bij Restaurant Karel 5.

Eenvoud is al complex genoeg

Nederland is rijk aan grondstoffen, bevlogen vissers, boeren, telers en slagers. Onze menu’s dienen als platform voor deze fantastische mensen. Wij maken slechts fascinerende creaties met de aanvoer, dat is ons beroep. Kok zijn is een dienstbaar beroep. Geen kunst, wel vormgeving.

menu

Moderne smaakcombinaties met passende wijnen

We verrassen u graag met speciale gerechten. Vanzelfsprekend zijn al onze gerechten gemaakt van eerlijke en verse producten.

4-gangen collectie 110 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 55
 5-gangen collectie 125 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 65
                     6-gangen collectie 140 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 75                    

Dinsdag 18.00 - 21:00
Woensdag 18.00 - 21:00
Donderdag 18.00 - 21:00
Vrijdag 18.00 - 21:00
Zaterdag 18.00 - 21:00
Zondag Gesloten
Maandag Gesloten
LENTE 2024 - CIRCUS BOTANICUS
Bekijk menu
LENTE 2024 - CIRCUS BOTANICUS
Bekijk wijnkaart
Vorige slide
Volgende slide

wij denken met u mee

Mocht u vragen of opmerkingen hebben of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op via restaurant@karel5.nl