top restaurant utrecht

RESTAURANT KAREL 5

Elegant dineren in het centrum van Utrecht? Bij Restaurant Karel 5 strijkt u neer in de weelderige middeleeuwse eetzaal of op het terras met uitzicht op de fontein. Daarnaast beleeft u hier moderne smaakcombinaties die terug te vinden zijn in de inspirerende menu’s en verleidelijke signature dishes. Restaurant Karel 5 is ook geschikt voor een stijlvol zakendiner, een bijzonder familiediner of een romantisch diner voor twee. 

restaurant

Bij Restaurant Karel 5 geniet je van inspirerende (vegetarische) menu’s tot verleidelijke signature dishes. Hier vind je persoonlijke benadering, het vakmanschap en de ruime tafelzetting op een iconische locatie. Daarbij ervaar je hoe relaxed dineren op niveau kan zijn én zou moeten zijn. Kortom, elegant dineren in het historisch hart van Utrecht doe je bij Restaurant Karel 5.

het team

Bij Restaurant Karel 5 staan Chef de cuisine Leon Mazairac, souschef Jent van Cappelle en de ervaren maître Bertil Daniëls aan het roer. Zij staan garant voor een spannende culinaire avond in Utrecht-centrum.

”Begrijpelijk en puur, beperkte ingrediënten maar met producten van uitmuntende kwaliteit van kleine producenten. De gerechten zijn complex in hun eenvoud. Het is mooi als mensen zich mijn gerechten herinneren. Daar heb je geen grote ingrediëntenlijst voor nodig. De techniek, de emotie en het werkplezier gaan van Restaurant Karel 5 de komende jaren een topplek maken voor iedereen die Utrecht én lekker eten een warm hart toedraagt.” – Leon Mazairac

CULINAIRE ARRANGEMENTEN

Haal het meeste uit uw verblijf met een van onze culinaire arrangementen. We hebben de mooiste ervaringen verzameld. Kies uw favoriete ervaring en gewenste voordeel, zo zijn er verschillende extra’s beschikbaar om aan de reservering toe te voegen. 

eenvoud is al complex genoeg

Nederland is rijk aan grondstoffen, bevlogen vissers, boeren, telers en slagers. Onze menu’s dienen als platform voor deze fantastische mensen. Wij maken slechts fascinerende creaties met de aanvoer, dat is ons beroep. Kok zijn is een dienstbaar beroep. Geen kunst, wel vormgeving.

ALLES IS MOGELIJK

Binnen de culinaire labels van Grand Hotel Karel V is er veel mogelijk. Wij leggen hierbij de focus op de zeer uitgebreide culinaire mogelijkheden voor zakelijke en privé doeleinden – van lokaal tot internationaal. Mocht u vragen of opmerkingen hebben?

Casual classic genieten van de kloosterkeuken bij Brasserie Goeie Louisa. Hier kunt u lunchen en dineren rond de open kloosterkeuken en borrelen in de Bar & Lounge.

Neem plaats in de exclusieve zaal en ga mee op culinair avontuur.