Wat ooit een 14e-eeuws klooster was, waar ridders en priesters verbleven, is nu een luxe vijfsterrenhotel in het centrum van Utrecht. De magie van het klooster heeft ons geïnspireerd tot een nieuwe, ongedwongen vorm van gastronomie. Het hotel heeft een rijke geschiedenis, die je op verschillende manieren terugvindt in ons interieur en onze service. Grand Hotel Karel V is een ambitieus bedrijf met veel plannen voor de toekomst. Benieuwd naar wat wij doen en waar wij als hotel voor staan? Lees dan verder!
Grand Hotel Karel V is een vijfsterrenhotel in het centrum van Utrecht, op slechts 10 minuten vanaf het Centraal Station. Het hotel is volledig zelfstandig en beschikt over 121 hotelkamers, 13 evenementenruimtes, Brasserie Goeie Louisa, Restaurant Karel 5 en een wellness– en fitnesscentrum.
Wij hechten veel waarde aan open communicatie, een plezierige werksfeer en onze rijke geschiedenis. Ons team bestaat uit 190 medewerkers, waarvan ongeveer de helft op oproepbasis werkt, vaak zijn dit studenten met een bijbaan. Meer dan 60% van onze medewerkers is jonger dan 35 jaar, maar we hebben ook een groot aantal ervaren collega’s die hun kennis en ervaring inzetten om stagairs en leerlingen te begeleiden en op te leiden. Onze organisatiestructuur is plat, wat betekent dat de communicatielijnen kort zijn en medewerkers veel vrijheid hebben om zelfstandig beslissingen te nemen en in hun werk vorm te geven.
Een 14e-eeuws klooster in het hart van Utrecht; dat is hoe Grand Hotel Karel V ooit is ontstaan. Het vormde de thuisbasis van middeleeuwse ridders, priesters en keizers. Vandaag de dag is het een van de meest verrassende plekken in de stad. Stap binnen in dit monument, omringd door een prachtige binnentuin. Dwaal door het rijke erfgoed, ontspan in de spa en geniet van sprankelende gastronomie aan de voet van de iconische Domtoren. Ontdek de verhalen van dit iconisch toevluchtsoord, gelegen op een stedelijk landgoed met meer dan 650 jaar geschiedenis.
Restaurant Karel 5 biedt u de kans om te genieten van de meesterwerken van Chef de cuisine Leon Mazairac, met de mogelijkheid om zowel de ‘’collecties’’ te proeven als à la carte te dineren, eventueel vergezeld met bijpassende wijnen. In de Brasserie kunt u terecht voor bekende klassiekers met een moderne twist, ideaal voor een lunch of gezellig moment op het terras in onze binnentuin.
Wij geloven dat we een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van zowel mensen als de omgeving waarin we werken. Daarom hechten wij veel waarde aan kwaliteit, netheid, veiligheid en de groei van onze directe omgeving. Wij nemen actief deel aan verschillende samenwerkingsverbanden op lokaal, regionaal en landelijk (bestuurlijk) niveau.