Ontdek karel v

Wat ooit een 14e eeuws klooster was en als onderkomen diende voor ridders & priesters, is nu een luxe vijfsterrenhotel in het centrum van Utrecht. De magie van het klooster heeft ons geïnspireerd tot een nieuwe en ongedwongen vorm van gastronomie. Daarnaast heeft het hotel een rijke geschiedenis en ook dit vindt u overal terug. Een groot bedrijf met veel ambities. Benieuwd wat Grand Hotel Karel V allemaal doet en waar wij als hotel voor staan, lees dan verder.

wie zijn wij?

Grand Hotel Karel V is een vijfsterren hotel in centrum van Utrecht op ongeveer 10 minuten vanaf het Centraal Station. Een stand-alone hotel met 121 hotelkamers, 13 event zalen, Bistro Karel 5, Restaurant Karel 5 en een wellness– en fitness centre. Wij staan voor open communicatie, een plezierige werksfeer, een veelbelovend product in een prachtig historisch pand en goede bereikbaarheid.

We hebben zo’n 190 medewerkers in dienst, waarvan ongeveer de helft op oproepbasis bij ons werkzaam is. Dit houdt in dat dit vooral studenten zijn die bij ons een bijbaan hebben. Ruim 60% van onze medewerkers is dan ook onder de 35 jaar. Gelukkig hebben we ook flink wat oudere en ervaren medewerkers die ook alle kennis en ervaring hebben om veel leerlingen en stagiairs bij ons te begeleiden en op te leiden. 

Onze organisatiestructuur is plat, dit houdt in dat de communicatielijnen kort zijn en medewerkers veel vrijheid van werken hebben en zelf beslissingen mogen maken.

Historie Karel V

Een 14e-eeuws klooster in het centrum van Utrecht. Grand Hotel Karel V was ooit de thuisbasis van middeleeuwse ridders, priesters en keizers. Vandaag is het een van de meest verrassende schuilplaatsen van de stad. Stap binnen in een monument dat is omgeven door een opvallende binnentuin. Dwaal door het erfgoed, kom tot rust in de spa en verwen uzelf met sprankelende gastronomie aan de voet van de Domtoren. Ontdek de verhalen van een iconisch toevluchtsoord, verscholen op een stedelijk landgoed met meer dan 650 jaar geschiedenis.

Culinair

Restaurant Karel 5 biedt de mogelijkheid om de ‘collecties’ van Chef de cuisine Leon Mazairac te proeven of om a la carte te dineren. Dit kan met begeleidende wijnen. De bistro serveert bekende klassiekers met een moderne twist, waar je ook terecht kunt voor een lunch of het terras in onze binnentuin.

Duurzaamheid

Wij zijn ervan overtuigd dat wij een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van mensen en de omgeving waarin wij leven. Daarom staan kwaliteit, netheid, veiligheid en groei van de directe omgeving ook hoog in het vaandel. Wij participeren in diverse samenwerkingsverbanden op lokaal, regionaal en landelijk (bestuurlijk) niveau.