welkom

bij Grand hotel Karel V

Wat ooit een 14e-eeuws klooster was en als onderkomen diende voor ridders & priesters, is nu omgetoverd tot een luxe vijfsterrenhotel in het hart van Utrecht.

Stap binnen in een prachtig monumentaal pand, omringd door witte muren en groene tuinen. Gelegen op slechts 10 minuten loopafstand van het centraal station, kunt u volledig ontspannen in een van onze ruime kamers met uitzicht op het groen of dineren tussen de fruitbomen.

Ontdek karel v

In het hart van de stad

Kamers & suites

Ontdek de verschillende kamertypes binnen Grand Hotel Karel V. U kunt kiezen uit een selectie van diverse kamerstijlen. Elke kamer is elegant en uniek, met een eigen uitstraling. Heeft u een voorkeur voor een specifieke kamer of suite? Laat het ons gerust weten bij het maken van uw reservering.

Historie Karel V

Wilt u meer weten over de historie van Grand Hotel Karel V? We vertellen u er graag meer over. Mocht u in de buurt zijn, loop dan gerust eens binnen. Geniet van de tuinen, drink een kopje koffie op het terras of bekijk de unieke historische vondsten, foto’s en tekeningen in de gangen.

Het best bewaarde geheim van Utrecht

Achter de imposante gevel van Karel V bevindt zich het best bewaarde geheim van Utrecht. De groene oase van 10,000 vierkante meter is een bijzondere plek in centrum van de stad. U bent van harte welkom in de tuinen van Grand Hotel Karel V, drink een kopje koffie in onze Bar & Lounge of reserveer een tafel bij Brasserie Goeie Louisa of Restaurant Karel 5 en geniet van een beetje rust in de binnenstad.

met monumentale elegantie

Ontsnap aan de drukte na een lange dag en kom even helemaal tot rust. Neem plaats in de grote fauteuils in de Bar & Lounge, blader door een boek met uitzicht op de tuin of boek een moment voor uzelf in de wellness. Tijdloze elegantie en moderne faciliteiten; dit is een plek waar u na het binnenwandelen van het complex de drukte van de stad even vergeet.

De kamers van Grand Hotel Karel V combineren monumentale elegantie met moderne faciliteiten voor een fijn verblijf. Het hotel beschikt over verschillende kamers met ieder haar bijzonderheden. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, wifi, een minibar, een badjas, badslippers en een koffie machine.

De suites van Grand Hotel Karel V hebben een historische allure, maar zijn wel in het bezit van alle hedendaagse gemakken. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, wifi, een minibar, een badjas, badslippers en een koffie machine. 

een plaats om elkaar te ontmoeten

Met 10.000 vierkante meter aan groene oase is dit een bijzondere plek in Utrecht. Geniet van de klassiekers in de brasserie, bijzondere gerechten in het restaurant of neem plaats in de bar. De magie van het klooster heeft ons geïnspireerd tot een nieuwe en ongedwongen vorm van gastronomie. Daarnaast heeft het hotel een rijke geschiedenis en ook dit vindt u overal terug.

Voor de echte fijnproever die geniet van bijzondere gerechten beloven Chef de cuisine Leon Mazairac en maître Bertil Daniels een culinaire avond uit!

Uitgebreide presentaties, bedrijfsbijeenkomsten, jubilea of een ander bijzonder moment? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden bij Events bij Grand Hotel Karel V.

Brasserie Goeie Louisa in Utrecht: een heerlijke beleving van onze klassieke kloosterkeuken met creatieve twist.

een klassieke ambiance

DE Karel V beleving