DUURZAAMHEID

Karel V – bewust betrokken

Onze unieke locatie, onze gasten, onze medewerkers en de kwaliteit van onze producten staan te allen tijde centraal. Wij hebben de overtuiging dat wij aldus een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van mensen en de omgeving waarin wij leven.

Monumentenbeheer

Grand Hotel Karel V is gevestigd in een rijksmonument met een indrukwekkende historie. De realisatie van dit hotel is het gevolg van een opvallende restauratie van de voormalige Landcommanderij van de Ridderlijke Duitse Orde. Dit gebouwencomplex, vroeger beter bekend als het Duitse Huis, dateert uit de veertiende eeuw en is in gebruik geweest als klooster en militair hospitaal. De gebouwen zijn weer in hun oude glorie hersteld. Overal zijn interessante historische bouwdetails en archeologische vondsten zichtbaar gehouden.

Dankbare hospitaalstudenten uit Japan schonken bij hun vertrek exotische bomen. In onze tuin staan unieke bomen zoals een oude Japanse Notenboom en een Oosterse Plataan van meer dan drie eeuwen oud. In samenwerking met specialisten stellen we ons garant voor een optimale verzorging en daarmee behoud van de monumentale bomen. Ons respect voor dit historisch erfgoed en onze ambitie om dit monument middels hotelexploitatie financieel te onderhouden maken onze visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen concreet zichtbaar.

Hoogwaardig product

Of het nu onze 5 * hotelkamers zijn met al hun allure, onze Bistro Karel 5, Restaurant Karel 5 of onze banquet zalen, wij streven een hoogwaardig product na op alle fronten. In onze zoektocht naar de beste ingrediënten voor deze doelstellingen is een ding zeker: alleen het allerbeste is goed genoeg. En vaak komt dat van heel dichtbij. Wij kopen eerlijke producten bij lokale en regionale leveranciers die duurzaamheid in hun bedrijfsfilosofie verwerkt hebben. Echte boerenproducten en verse vis waarbij wij de viswijzer en de seizoenen niet uit het oog verliezen. Wij vinden dat de Horeca een voorbeeldfunctie heeft om de gast bewuster en meer verantwoord te laten consumeren en genieten.

Moestuin Maarschalkerweerd

Restaurant Karel 5 onderhoudt een verregaand samenwerkingsverband met Moestuin Maarschalkerweerd te Utrecht. Deze biologische moestuin, met zorg voor natuur, probeert oude groenterassen culinair overeind te houden en een unieke stuk cultuurlandschap, Kromme Rijn in Utrecht-Oost, te behouden. Tevens is het een uniek project die aan mensen met een grotere achterstand op de arbeidsmarkt, voorziet in het bieden van dagbesteding en arbeidsintegratie. Jongeren met een arbeidshandicap krijgen de mogelijkheid om via leerwerktrajecten in de samenleving te re-integreren. Wekelijks bestelt onze Chef de Cuisine Leon Mazaraic hier verse groente voor zowel Bistro Karel 5 als Restaurant Karel 5.

Maatschappelijke betrokkenheid

Grand Hotel Karel V stelt zich ten doel om ook lokaal een betrouwbare en loyale onderneming te zijn. Leefbaarheid, reinheid, veiligheid en groei van de directe leefomgeving staan dan ook hoog in het vaandel. Wij participeren in diverse samenwerkingsverbanden op lokaal, regionaal en nationaal (bestuurlijk) niveau. Als culturele stad in Nederland stellen wij ons hotel beschikbaar voor diverse culturele evenementen zoals bijvoorbeeld exposities, buurtfeesten en Het Huis van de Poëzie.

Duurzaamheid

Ons monumentale pand beperkt ons in het streven naar maximale energiebesparing maar we maken optimale keuzes in apparatuur en energiebeheer. Ons servies en glaswerk wordt met 100% “groene” vaatwas middelen gereinigd en daarnaast werkt onze schoonmaakdienst met “groene” producten. Verder doen we aan maximale afvalscheiding met een tijdelijke opslag zonder hinder voor onze omgeving.

Lente Special

Even lekker er tussenuit? Geniet van de lente in het centrum van Utrecht, maar wel midden in een groene omgeving. Boekt u de Lente Special, dan geniet u van:

– Een verblijf in één van onze luxe kamers voor twee personen
– Ontbijt in de hotelkamer
– Gratis parking op ons eigen terrein

Vanaf €168,- per nacht

X