Moestuin Maarschalkerweerd
Restaurant Karel 5 onderhoudt een verregaand samenwerkingsverband met Moestuin Maarschalkerweerd te Utrecht. Deze biologische moestuin, met zorg voor natuur, probeert oude groenterassen culinair overeind te houden en een unieke stuk cultuurlandschap, Kromme Rijn in Utrecht-Oost, te behouden. Tevens is het een uniek project die aan mensen met een grotere achterstand op de arbeidsmarkt, voorziet in het bieden van dagbesteding en arbeidsintegratie. Jongeren met een arbeidshandicap krijgen de mogelijkheid om via leerwerktrajecten in de samenleving te re-integreren. Wekelijks bestelt onze Chef de Cuisine Leon Mazaraic hier verse groente voor zowel Bistro Karel 5 als Restaurant Karel 5.
Maatschappelijke betrokkenheid
Grand Hotel Karel V stelt zich ten doel om ook lokaal een betrouwbare en loyale onderneming te zijn. Leefbaarheid, reinheid, veiligheid en groei van de directe leefomgeving staan dan ook hoog in het vaandel. Wij participeren in diverse samenwerkingsverbanden op lokaal, regionaal en nationaal (bestuurlijk) niveau. Als culturele stad in Nederland stellen wij ons hotel beschikbaar voor diverse culturele evenementen zoals bijvoorbeeld exposities, buurtfeesten en Het Huis van de Poëzie.
Duurzaamheid
Ons monumentale pand beperkt ons in het streven naar maximale energiebesparing maar we maken optimale keuzes in apparatuur en energiebeheer. Ons servies en glaswerk wordt met 100% “groene” vaatwas middelen gereinigd en daarnaast werkt onze schoonmaakdienst met “groene” producten. Verder doen we aan maximale afvalscheiding met een tijdelijke opslag zonder hinder voor onze omgeving.