miranda daniels

Banquets manager

Kun je jezelf even voorstellen?

Mijn naam is Miranda Daniels. Ik ben hier werkzaam sinds december 2000. Toen begon ik als assistent. Voor dat ik begon met werken heb ik de hotelschool gedaan. Daarna heb ik 3,5 jaar gewerkt in Engeland. Toen ben ik terug gekomen naar Nederland en heb ik in Den Bosch bij de Golden Tulipe hotel gewerkt als bedrijfsleidster en uiteindelijk in 2000 terecht gekomen bij Grand Hotel Karel V.

Wat doe jij binnen Grand Hotel Karel V?

Ik ben begonnen als assistent banquets manager en kreeg een paar jaar later het ontbijt erbij. Uiteindelijk ben ik opgegroeid tot banquets manager. Het werk is afwisselend en uitdagend geen enkele dag is hetzelfde. Wat zo onderscheidend is aan de afdeling banquets is dat het geen aparte afdeling is. De focus wordt gelegd op verschillende taken van zakelijke tot particuliere vergaderingen, bruiloften en evenementen. Banquets gaat niet diep op een onderdeel in zoals het restaurant. Wij zijn veel breder. Overal moet je iets vanaf weten om de gast te kunnen helpen. Je moet van alle markten thuis zijn. Wat je zoekt bij banquets is een gastheer en een gastvrouw iemand die echt die 5 sterren service kan aanbieden, meer persoonlijke service.

Waarom heb je voor Grand Hotel Karel V gekozen?

Wat ik in England heel erg miste waren de mooie oude gebouwen en het werken in een 5 sterren hotel. Ook wel het pand, product en de 5 sterren. Hiervoor was ik ook heel bewust naar England gegaan. Toen ik te horen kreeg dat dit werd geopend heb ik gekeken naar wat hier de mogelijkheden waren. Een jaar later kwam de baan assistent Banquets manager vrij. Hierop heb ik op gesolliciteerd en werd ik aangenomen. Sindsdien ben ik nooit meer weggegaan. De meeste dagen dat ik hier aankom denk ik nog altijd wauw wat een mooi pand en wat een fijn en warm bedrijf. Wanneer er iets is kan je altijd terecht bij iemand. Je kan denk ik geen betere werknemer wensen.

Wil jij werken in een vijfsterrenhotel in hartje Utrecht waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en waar eigen initiatief wordt gewaardeerd?

We zetten medewerkers van Grand Hotel Karel V of Karel 5 Gastro in het zonnetje.