koen van den berg

Operationeel Manager

Kun je jezelf even voorstellen?

Mijn naam is Koen van den Berg, 28, geboren op Terschelling. Hier ben ik opgegroeid en vanaf mijn tiende ben ik “op de vaste wal komen wonen” in het Oosten van Nederland. Na een onbezorgde, leuke jeugd en wat standaard bijbaantjes verder. Besloten om de connectie met Terschelling weer op te zoeken en op 17 jarige leeftijd daar een zomer lang te werken in de Horeca.

Na deze ervaring was de passie voor de horeca geboren. Deze passie + het afronden van de havo deden mij besluiten om te kiezen voor de hoge hotelschool. Leeuwarden moest het worden en zo geschiedde. Een erg leuke, leerzame maar ook een erg vrije periode uit mijn leven. Na 3 jaar lang studeren moest het laatste jaar ingevuld worden met stage, dit is het moment dat Karel V in beeld kwam. 10 maanden Karel V vlogen voorbij en ik voelde aan alles dat ik graag wilde blijven. Nu 5 jaar later zit ik hier nog steeds met veel plezier en ben ik blij mijn steentje bij te dragen aan dit mooie product.

Wat doe jij binnen Grand Hotel Karel V?

Zoals gezegd begonnen als stagiaire, op volgend aan deze periode heb ik mij volledig gestort op de inkoop van het hotel. Na dit 4 jaar gedaan te hebben. Heb ik november 2021 de stap mogen maken naar operationeel manager. Een veelzijdige baan waar alle facetten van hotel wezen voorbij komen, zowel voor als achter de schermen.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij Grand Hotel Karel V te gaan werken?

Als eerste met name de uitstraling van het pand zowel binnen als buiten. De eerste keer dat ik hier kwam was ik verkocht. Ten tweede het werken op het hoogste niveau, samen een zo compleet mogelijke beleving creëren voor onze gast. Naarmate mijn tijd bij Karel vorderde viel mij het op hoe amicaal een ieder met elkaar werkt. Karel V is een vrij platte organisatie waar een ieder welkom is en weinig hiërarchie heerst. Voor de schermen strak en chique, achter de schermen plezier en saamhorigheid. Daarnaast is het bijzondere aan Grand Hotel Karel V dat het standalone hotel is. Dit geeft enorm veel vrijheid. Alles; vanaf het begin tot het eind wordt binnen de muren van dit hotel bedacht en uitgevoerd.