Tobias Bolkestein

Hoofd inkoop & controller

Kun je jezelf even voorstellen?

Mijn naam is Tobias Bolkestein. Al 13 jaar ben ik met veel plezier werkzaam bij Karel V. Waar ik  begonnen ben in de Bistro, toen overgegaan naar de Restaurant keuken en daarna als chef in de Banqueting keuken gestaan heb. Sinds januari werk ik in het magazijn als Hoofd inkoop en controller

Wat doe jij binnen Grand Hotel Karel V?

Voor Karel V doe ik de inkoop betreft alle afdelingen ook let ik op alle kosten. Een grote verantwoordelijkheid dus! De chefs van het Restaurant, Banqueting en Bistro gaan wel zelf op inkoop. Zij maken de gerechten en kunnen dan ook sneller een inschatting maken van wat zij allemaal precies nodig hebben. Als de inkopen worden gedaan controleer ik dit vooraf nog wel voordat het besteld wordt.

Waarom heb je voor Grand Hotel Karel V gekozen?

Bij Grand Hotel Karel V ben ik terecht gekomen als leerling. Leerling zelfstandig werkend kok. Ik vond dit een mooi hotel als culinair hoogstand. Op het moment dat ik hier binnen kwam hadden wij nog een Michelin ster. Het restaurant stond als enige in Utrecht als beste restaurant aangeschreven. Na enige jaren ervaring op te hebben gedaan in keuken van zowel de Bistro als Restaurant werk ik nu als Hoofd inkoop en Controller, omdat dit op het moment beter bij mij past. Hier ben je werkzaam overdag en alleen doordeweeks. Hierin vond ik meer rust voor mijzelf. Vaste tijden en dagen. De functie is misschien heel anders dan waar ik vandaan kom maar ieder op zijn eigen manier uitdagend.

Wil jij werken in een vijfsterrenhotel in hartje Utrecht waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en waar eigen initiatief wordt gewaardeerd?

We zetten medewerkers van Grand Hotel Karel V of Karel 5 Gastro in het zonnetje.