maxime busnel

Commercieel manager (Revenue, Room Reservations & Sales)

Kun je jezelf even voorstellen?

Hi! Mijn naam is Maxime en ik werk sinds 2020 bij GHKV. Ik ben opgegroeid in Utrecht met een Franse vader en Nederlandse moeder en mijn twee oudere zussen. Door mijn Franse roots heb ik een grote affiniteit met het land en de taal, ik ben helemaal gek van Parijs! Op dit moment woon ik in Houten en naast werk ben ik graag te vinden bij vrienden. In mijn vrije tijd bezoek ik graag andere horecagelegenheden en   ga ik naar de sportschool voor fitness en yoga. Los daarvan ben ik een echte Excel nerd, vind ik het leuk om dingen uit te pluizen en ben ik erg nieuwsgierig aangelegd.

Na een aantal jaren ben ik daar in vaste dienst gekomen en heb heel wat opleidingen voor de horeca mogen volgen. Uiteindelijk ben ik daar totaal 17 jaar in vaste dienst geweest en had ik mezelf opgewerkt tot assistent manager. Na dit lange avontuur ben ik nog enige tijd actief geweest in de catering, maar dat bleek niet mijn ding te zijn. Nu ben ik sinds een jaar of 13 met veel plezier en passie werkzaam bij Grand Hotel Karel V. 

Wat doe jij binnen Grand Hotel Karel V?

Als commercieel manager ben ik verantwoordelijk voor de afdelingen Room Reservations en Sales. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het gehele Revenue Management gedeelte, waar ik door een korte en lange termijn prijsstrategie probeer de kameromzet zover mogelijk te optimaliseren. Los van de dagelijkse taken lopen er nu 2 grote projecten waar ik nauw bij betrokken ben, namelijk de kamer renovatie die de komende maanden zal plaatsvinden en de aanpassingen in de gehele systeem infrastructuur van onze systemen.

Waarom heb je voor Grand Hotel Karel V gekozen?

Op mijn dertiende heb ik mijn snuffelstage in hier gelopen, ik was direct verliefd op het hotel. Als dít de hotellerie was, dan wilde ik niets liever dan in deze branche werken! De functie die in 2020 vrij kwam sloot perfect aan bij de fase waar ik in zat. Na veel ervaring opgedaan te hebben bij ketens en hoofdkantoren, aan de voor en achterkant, was ik toe aan een nieuwe stap.

Grand Hotel Karel V heeft alles wat ik zocht, een independent 5-sterren hotel middenin het Centrum van Utrecht. Het hotel heeft een rijke historie, staat culinair op hoog niveau en het is natuurlijk een prachtig pand. Toen ik hier ging werken kwam ik erachter dat de mogelijkheden eindeloos zijn en je enorm veel vrijheid krijgt om jezelf te ontwikkelen en te doen wat je leuk vindt. Zo heb ik na 1,5 jaar promotie gemaakt en heeft mijn functie geen vaste kaders, maar kan ik vrij bewegen. Daarnaast hebben we een superleuk, gevarieerd team en er heerst een informele en gezellige werksfeer. Doordat het zo’n grote organisatie is, heb je veel verschillende collega’s en is het een bruisende en dynamische omgeving om in te werken.

Wil jij werken in een vijfsterrenhotel in hartje Utrecht waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en waar eigen initiatief wordt gewaardeerd?

We zetten medewerkers van Grand Hotel Karel V of Karel 5 Gastro in het zonnetje.